Vandringspriset ”Mats minne”

Nu är det dags att lämna in nomineringar till Vandringspriset Mats Minne.

Vet du någon klubbmedlem som lägger ner stor kraft och energi för klubben och som borde uppmärksammas?

Lämna in din nominering till styrelsen senast 10 januari

Om vandringspriset "Mats minne"

När vi blev medlemmar i Falkenbergs Brukshundklubb drog vi tillsammans med några andra medlemmar igång "Vinterlydnaden", en inomhustävling i samtliga lydnadsklasser. Det var mycket som skulle klaffa för att allt skulle gå i lås - framförallt krävdes ett väl fungerande samarbete.

Under genomförandet blev det så tydligt för oss hur mycket "alla runtomkring" betydde - alla de som inte hade en specifik uppgift eller definierad roll, men som ändå fanns där och såg till att det som behövdes fixas blev löst. Det kunde handla om allt från teknik, till snöskottning, till att hjälpa till med efterarbetet när alla andra är som tröttast. Vi pratade om att införa begreppet "klubbvärd" för att göra dessa värdefulla insatser lite mer synliga och en av dessa personer var Mats Johansson, som tragiskt och plötsligt avled i en arbetsplatsolycka.

Tyvärr kom vi inte längre i detta än till just tanke och för att hedra Mats minne vill vi nu istället instifta ett vandringspris som påminner om vikten av att visa uppskattning och att inte ta varandra för givet.

Jenny & Fredrik Wibäck

Statuter:

Vandringspriset ”Mats minne” ska årligen delas ut till en person, som i samma anda som Mats, med stor omtänksamhet och ett gott klubbhjärta bidrar till en extra guldkant på klubbens tävlingar och aktiviteter. Priset ska för evigt vandra och för att uppmärksamma viktiga insatser ska det inte tillfalla samma person två gånger under en femårsperiod.

Nomineringar till priset lämnas till styrelsen, innan deras sista möte före årsmötet. Styrelsen tar beslut utifrån inkomna nomineringar – och gärna i samråd med representanter från andra sektorer.

Priset utdelas under årsmötet.

Lämna in din nominering till styrelsen senast 10 januari

Priset utgörs av en keramikhund som Mats fru Louise har valt ut. Utan personer som Mats hade vi inte haft några tävlingar.